S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
Ok

Úvod » Tequila

Tequila

V tejto sekcii nebol nájdený žiaden tovar.


Samozrejmosťou v našom e-shope je aj Tequila. Tequilu začali vyrábať v 16. storočí v Mexiku, konkrétne v štáte Jelisco v meste Tequila, po ktorom bol tento nápoj pomenovaný. Destilát tequily je vyrábaný z mexického druhu Agave Tequilana, tento druh agave je taktiež nazývaný Weberova modrá agáve.

Proces výroby tequily je časovo veľmi náročný. Agáve sa totižto pestuje až 10 rokov kým je správne vyzreté pre výrobu tequily. Po dozretí sú z Agáve osekáne tuhé listy, a srdce rastiliny (piňa) je následe nasekané a vložené do kotla vytápaného parou kde sa piňa niekoľko hodin varí. Vyvarenú hmotu vylisujú a uložia do kadí kde bude tri dni kvasiť. Tequila je destilovaná dva až tri krát. Čerstvý destilát je následne vložený do inertných nádob alebo dubových sudov, kde zreje a získava typickú chuť.

Ako piť tequilu? Zaujímavé je, že slováci pijú tequilu úplne inač ako sa zvykne piť v Mexiku kde vznikla. Mexičania Tequilu piju najradšej čistú a nechladenú po dúškoch z koňakových pohárov. Niektorý ju pijú so soľou avšak soľ davajú priamo do pohárika. Naopak na Slovensku sa pije buď so škoricou a pomarančom, alebo so soľou a citrónom. Strieborná Tequila sa pije takto: na chrbá dlane si nasýpete soľ, soľ oblížete potom vypijete tequilu a nakoniec zahriznete do citróna. Pri zlatej tequile je postup ten istý ale používa sa škorica a pomaranč.

YzRhYzJhMG